Sådan vælger du en god seng

Sådan vælger du en god seng

nyt indlæg

Leder du efter en ny seng? Det er værd at bruge tid på at finde den ideelle seng for dig. Vi bruger en stor del af vores liv sovende i sengen, og en god seng kan gøre en verden til forskel for dit almenbefindende. Søvn er både vigtigt for vores psyke og fysik, og derfor skal du ikke gå på kompromis med komforten i din seng. Vi har samlet nogle gode råd, som du kan følge, når du skal købe seng. På den måde er du sikker på, at du ender med en seng, som kan give dig masser af glæde og søvnkvalitet i mange år frem.

Overvej en Jensen seng

I Norge bliver der fremstillet Jensen senge, som får masser og ros anderkendelse for deres høje kvalitet. I alle Jensen senge er der et smart zonesystem i madrassen, som skaber god, ergonomisk komfort for både skulder og hofte. Hvis du kombinerer din Jensen seng med en lækker topmadras, er du garanteret god nattesøvn. Jensen senge har forskellige systemer, som man kan vælge imellem: Prestige, Diplomat og Ambassadør. Alle systemerne er opbygget med forskellige typer fjedre, som skaber særegne søvnoplevelser. Det er et spørgsmål om personlig præference, men du kan uden tvivl finde et fjedersystem, som passer til dit behov. 

Jensen senge kommer i forskellige størrelser og typer. Du kan både få Jensen kontinentalseng, boxmadras eller elevationsseng. Det er noget for enhver smag. Fælles for alle sengene er, at de er polstret med møbelstof i højeste kvalitet.

Hvilket materiale skal sengen være lavet med?

Det er værd at tænke over hvilken slags materiale, som sengen skal være lavet med. Madrasser med fjedre er stadig det mest almindelige, men der er også masser af andre muligheder på markedet. Du kan få madrasser i memory foam eller latex – begge dele materialer, som skaber høj komfort. Memory foam føles lækkert, da det former sig efter kroppen. Din vil ikke føle modstand i løbet af natten, hvis du godt kan lide at sove i forskellige positioner. Latex er det miljørigtige valg, og det har høj holdbarhed. Med en latexmadras får du altså kvalitet i mange år frem. 

Hvordan skal sengen se ud?

Det er selvfølgelig også værd at overveje hvilken størrelse, som din nye seng skal have. Hvor stort er dit soveværelse? Hvis du ikke har meget plads, kan du altid overveje en single seng eller en trekvartseng. Hvis du sover med din partner hver nat, bør du overveje en stor dobbeltseng, da det skaber det bedste søvnmiljø for jer begge. 

Udseendet på senge varierer også. Du kan f. eks få senge med hovedgærde, som har en dekorativ funktion. Nogle senge har et blødt hovedgærde, som du kan læne dig op, hvis du gerne vil sidde op og læse inden, at du sover. Du kan også få senge med indbyggede skuffer i sengestellet. De indbyggede skuffer er smarte, da du kan spare en del plads. De er oplagte til opbevaring af ekstra dyner, tæpper, lagner og sengetøj.