Sådan finder du det bedste fiskehjul

Sådan finder du det bedste fiskehjul

nyt indlæg

Flere og flere danskere er begyndt at få øjnene op for fiskeriet. Man ser flere og flere stå ved de danske havne for at fiske. Det er en god og sund hobby at have. Og så er det et kæmpe plus, hvis man kan lide at spise fisk. Når man skal starte med at fiske, så er der en masse fiskeudstyr, som man skal have. Man skal have en stang, et fiskehjul, nogle blink eller noget powerbait, en tang til at tage krogene ud med, eventuelt et net, hvis man fisker ved søer eller ved åer.

Find det helt rigtige sæt

Nogle steder kan man købe et samlet sæt med en fiskestang og et fiskehjul. Det kan også være godt nok til almindelige hyggelige fisketure, men hvis man går meget op i at fiske, så er det en god ide at have det rigtig fiskeudstyr. Hvis man virkelig vil bruge meget tid på fiskeriet, så kan det godt betale sig at sætte sig lidt ind i de forskellige hjul og stænger. Hvis man vil fiske ved kysten, så kan det godt betale sig at finde de bedste fiskehjul til kysten.

fiskehjul

Kig efter størrelsen på hjulet

Det første man skal kigge efter, det er størrelsen på hjulet. Hvis man vil fiske ved kysten, så skal man kigge efter et hjul, der mindst hedder 3000 og gerne op. En 3000 er en, der er beregnet til mange slags fiskerier. Hvis man gerne vil lidt af det hele, så er en 3000 hjul det, som man skal gå efter. Hvis man vil fiske i Put and Take søer, andre søer eller åer, så er et hjul, der hedder 1000 eller 2000 det, som man skal kigge efter.

Flere slags hjul

Hvis man skal ud på det dybe hav og fiske efter fisk, der vejer mere end 10 kg, så skal man kigge efter et trollinghjul. Det er et hjul, der er beregnet til store fisk. De helt store fisk finder man ofte dybt nede og ude, hvor der er dybt. Hvis man er venstrehåndet, så kan man også få et hjul, der er til venstrehåndet. Så man er ikke forhindret i at fiske, selvom man er venstrehåndet.

Flue eller med blink

Man skal også beslutte sig for, om man vil fiske med flue eller med blink. Fluefiskeri kræver en bestemt fiskestang og et bestemt fiskehjul. Der kan man eventuelt binde sine egne fluer, hvis man går rigtig meget op i fluefiskeri. Fluefiskeri kan man både i søer og ved kysten. Nogle vælger at fiske både med flue og med blink. Det kræver, at man har to fiskestænger og to slags hjul. Mange vælger generelt at have flere forskellige slags fiskestænger og fiskehjul. Alt efter hvad de vil gå efter. Hvis de vil fiske i Put and Take, så bruger de en stang og et hjul, og hvis det er ved fjorden, så er det en anden fiskestang og et andet fiskehjul. Hvis det er ude på det dybe hav, så er det en tredje fiskestang og et tredje hjul, som man bruger.