Oplev Odense gennem de lokales øjne

Oplev Odense gennem de lokales øjne

Odense er en smuk by. Det er der ikke mange, som kan modsige. Byen gemmer på både natur og kultur i alle afskygninger. Gennem byen løber en å med små tilhørende stier og store træer voksende omkring. Lige på den anden side finder man bylivet, som varierer fra den helt lille butik til det store magasin.

Spis morgenmaden med manér

En af de oplevelser i Odense man skal have, er morgenmad på en lille café. De mange torve og små sidegader gør det næsten uimodståeligt at lade være.

Der er caféer i alles smag. Vælger man at indtage sin morgenmad i en lidt mere levende del af byen, skal man vende snuden mod banegården. Ikke så langt derfra ligger nemlig et hyggeligt bageri med mulighed for at sidde udenfor. Stemningen kan næsten blive helt som ved en fortovscafé i Paris.

For at bevæge sig videre i den frankofile bane, så ligger der endda en lille fransk baggårdscafé, hvis man ønsker den stille, rolige og intime oplevelse af en morgenmadscafé.

Oplevelser i Odense får man dog kun, hvis man selv går på opdagelse i byen. Dog er en god ledetråd altid at se ned ad de små gader, der umiddelbart ikke ser ud af noget. Her vil man som oftest finde de hyggeligste og skønneste steder.

mark i odense

Få en original kulturoplevelse

Odense byder ikke bare på et godt café- og restaurantliv. Hvis man leder efter oplevelser i Odense, så skal man uden tvivl se nogle af kulturinstitutionerne rundt omkring.

Som mange måske er bekendt med, er Odense byen hvor H.C. Andersen voksede op. Derfor er der naturligvis dedikeret utallige statuer og små detaljer i hverdagen til ham. Prøv at se godt på lyskrydsene. Hvem mon man spotter som den røde og grønne mand?

Derudover har Odense et par kunstmuseer, som følger utrolig meget med tiden. Der er naturligvis også de klassiske såsom Jernbanemuseet, men ellers har museerne virkelig altid fingeren på pulsen.

Ned ad de små gader vil man finde specialbutikker, man ikke troede eksisterede. Butikker som for eksempel specialiserer sig kun i violiner eller kun i R&B-vinyler.

Oplevelser i Odense er der mange af. Det handler blot om lige at se laget dybere.

Lad dig blive draget af det sene byliv

Nogle oplevelser i Odense man slet ikke må være foruden, er det eminente byliv. Det er nemlig for alle aldersgrupper. Man ser nemt de unge være ude til langt ud på natten, men de ældre sidder lige så vel på de forskellige barer og caféer.

Nogle kommer måske endda fra en sen aftenforestilling på det Kongelige Teater, mens andre bare skal ud at se deres venner. Alle er ude, og selvom Odense har mange studerende, er det ikke kun unge, som rumler rundt i gaderne.

For de unge er der også lidt til hver en smag. Lidt til dem, der gerne vil på natklubber, på en bar eller bodega og dem, der egentlig bare gerne vil drikke nogle lækre kvalitetsdrinks. Der er det hele.