Der er masser af oplevelser I København

Der er masser af oplevelser I København

Danmarks hovedstad er en rigtig storby med alt hvad dette indebærer. Men det er en hyggelig, stemningsfuld og smuk en af slagsen. København byder på et utal af oplevelsesmuligheder, og du kan uden problemer få flere fantastiske dage i Danmarks største by.

De klassiske oplevelser I København

Er man første gangs turist i København er der en række ting, man bare skal opleve. Man skal gå en tur ned af Strøget mellem Rådhuspladsen og Kongens Nytorv, shoppe og bare se på byens liv. På Købmagergade skal man en tur op i Rundetårn, Observationstårnet som Christian 4. opførte i 1942, og som nu fungerer som et vartegn for byen og et udsigtssted. Et besøg i tårnet er altid en god oplevelse. Fra Rundetårn kan man se til Rosenborg Slot, der ligger i Kongens Have. På slottet kan man blandt andet nyde de danske kronjuveler, og i haven kan man se på det fascinerende folkeliv. Man kan på vejen smutte vejen forbi Amalienborg og måske få et glimt af de kongelige, men næste stop er Nyhavn, hvor turister nyder mad og drikke langs den smukke kanal. Et farverigt syn og en hyggelig oplevelse.

Tivoli er en sjov oplevelse I København

Det mest klassiske sted at besøge i København er dog Tivoli. Det er unikt, at en så stor forlystelsespark er så centralt placeret i en storby. Og så er det unikt, at en forlystelsespark er så hyggelig og stemningsfuld som Tivoli er. Parken blev grundlagt i 1843, er stadig den mest besøgte turistattraktion i Danmark, og faktisk den tredje mest besøgte forlystelsespark i Europa. Tivoli er både for børn og voksne. Børnene kan prøve alle de sjove forlystelser, mens det for de voksne blot er en oplevelse bare at gå rundt i Tivoli, specielt om aftenen med de mange lys og hyggelige spisesteder.

sø

Christiania er en alternativ oplevelse I København

Ønsker man en lidt mere alternativ oplevelse, er det oplagt at besøge Christiania ved Christianshavn. Den snart 50 år gamle fristad er virkelig en anderledes oplevelse. I Pusherstreet handles alternative ting, på Månefiskerne slappes af og på Nemoland festes og livet nydes. Ofte er der koncerter på Christiania, men altid er der rigt folkeliv og mulighed for at se på alternativ livsstil. Efterfølgende kan man gå langs Christianshavns kanal, og måske besøge et par af de originale værtshuse, der fortsat findes i området. Her må man stadig ryge indenfor, og her er øllene overraskende billige.

Streetfood på Reffen

En af de lidt alternative oplevelser i København er at tage på madmarkedet Reffen. Her møder man et internationale streetfood områder, hvor københavnerne blot hænger ud, men også et kreativt område med små butikker langs havnen og bare mulighed for at få nogle gode oplevelser.

Man kan med fordel tage havnebusserne til Reffen. Det er en oplevelse i sig selv at sejle i Københavns havn med udsigt til alle de smukke bygninger. Blandt andet kommer man forbi den berømte Lille Havfrue, og man kan nyde det smukke Operahus. Og netop Den Lille Havfrue er endnu et vartegn for Danmarks hovedstad. Skulpturen, der illustrerer H.C. Andersens eventyr af samme navn, er opført af billedhugger Edvard Eriksen, og blev opstillet i 1913. Det kan godt være at besøgende bliver skuffet over størrelsen, men det er fortsat en af Danmarks største turistattraktioner. Altid står der turister med kamera i hånden langs Langelinie, hvor havfruen er opstillet. København tiltrækker rigtig mange turister, og det er fortjent, for byen er en stor oplevelse.