Giv dit barn et smartwatch i stedet for en mobiltelefon

Giv dit barn et smartwatch i stedet for en mobiltelefon

nyt indlæg

Er du kommet frem til, at dit barn er ved at være klar til at have en mobiltelefon? Har du overvejet muligheden for at erstatte mobilen med et smartwatch? Uret kan både bruges som legetøj, men har også en lang række praktiske funktioner, så du nemt kan få fat i dit barn, når de er ude på eventyr på deres scoot and ride løbehjul.

Et alsidigt stykke legetøj

Et smartwatch til børn fungerer rigtig godt som børnelegetøj. Det indeholder en masse forskellige læringsværktøjer og spil, der kan være en stor hjælp til at udvikle dit barns kognitive færdigheder. Uret kan også måle dit barns aktivitetsniveau, og barnet kan spille sjove spil, der samtidig giver motion. Smartwatch til børn er mere end et stykke legetøj, og dit barn kan også bruge det til at chatte og tale med familiemedlemmer.

Bliver ikke væk

Børn mister deres legetøj i tide og utide, og det kan være svært for et mindre barn at forstå, at de skal passe særligt godt på for eksempel en mobiltelefon. Der kan pludselig ske noget spændende, og de glemmer tid og sted – og deres mobiltelefon. Med et smartwatch på håndleddet, kan mor og far altid komme i kontakt med barnet, og der er ikke fare for, at det bliver glemt på legepladsen.   

Hold styr på dit barn med GPS-funktion

Smartwatches til børn har ofte en indbygget sporingsmekanisme, der gør brug af GPS. Den kan være ganske nyttig, når du sender dit barn ud i den store verden, især når der er tale om yngre børn. Det er muligt at indkode en sikkerhedszone, der er et aftalt område, dit barn kan færdes i. Hvis dit barn bevæger sig udenfor det aftalte område, modtager du besked herom. Det er også en stor hjælp, når dit barn i jagten på det nyeste inden for børnelegetøj, er blevet væk i storcentret.

Husk barnets privatliv

Det er vigtigt, at du lader dit barn leve sit eget liv, og ikke udnytter GPS-funktionen til generel overvågning. Gør kun brug af funktionen i særlige tilfælde eller hvis du mistænker, at dit barn kan være i fare. Lad ej heller GPS-funktionen blive en sovepude, hvor du tænker, at dit barn er i sikkerhed, så længe funktionen er tilsluttet. Det er altid vigtigt at lære dit barn om farer, det kan for eksempel være trafikken. Også her kan urets funktion som legetøj være behjælpelig: download spil og quizzer, der lære barnet om trafiksikkerhed.

Forskellen på mobil og smartwatch

En grund til at overveje et smartwatch til dit barn i stedet for en mobiltelefon er, at mange mobiler i dag er alt for avancerede til små børn. Derudover kan internettet være et overvældende og skræmmende sted for børn. Der er simpelt hen færre muligheder med et smartwatch og det kan være en tryg introduktion til teknologi for dit barn. Med et smartwatch kan du være i kontakt med dit barn og samtidig have kontrol over, hvad dit barn laver digitalt, og som en bonus er det et sjovt stykke legetøj.