Bubble tea er den seneste nye kulinariske dille fra Asien

Bubble tea er den seneste nye kulinariske dille fra Asien

nyt indlæg

Bubble tea er den nyeste dille blant unge mennesker i hele verden. Dette usædvanlige drikke, der oprindeligt stammer fra Taiwan, er lavet af en blanding af te og mælk eller frugtsaft, og de særlige “bobler” (kaldet tapioka) der gives til denne drik, giver den sin unikke smag og konsistens. Bubble tea kan findes på mange caféer rundt om i verden, og selvom det måske lyder som en exotisk drik, er det faktisk ret let at lave derhjemme. Bubble tea er især populær blandt unge mennesker, da den smager dejligt og er meget forfriskende. Når det så er sagt, så behøver man ikke være ung for at nyde sådan en omgang. Mange siger dog, at man lige skal vende sig til boblerne. Det skyldes, nok at man i norden ikke er vant til at drikke væsker, med ting (i dette tilfælde tyggelige bobler) i. Denne drik er lavet af en blanding af te og mælk eller frugtsaft, og så tilsættes der de famøse bobbler til teen. Hvis man er laktoseintolerant, kan man bare skifte mælken ud med et erstatningsprodukt såsom, kokos-cashewmælk, soyamælk, havremælk, mandelmælk eller noget helt andet. En ting er dog sikkert, bobble tea er kommet for at blive og du går glip af massere for hver dag der går, hvor du ikke har smagt dette.

Der findes flere former for te

Der findes tre forskellige former for te, nemlig sort, grøn og hvid. Det er altså ikke sådan, at der kun findes en type te, selvom mange måske tror det. Nogle foretrækker den sorte te, hvilket også er den type af te der bliver brugt flest steder i verden. Dog kan grøn og hvid te sagtens bruges til bubble tea. Sort te indeholder flere koffein end de andre to typer, men det er jo egentlig op til ens eget forbrug om man vil have mere eller mindre koffein i sin drik. Denne drik kan laves med forskellige frugter og bær, alt efter hvad man bedst kan lide. Nogle foretrækker at have en stærkere te-smag, mens andre gerne vil have en mere sødlig drik. Dette er helt op til ens egen smag.

Vær ung med de unge

Bubble tea er er vokset i popularitet de seneste år. Dette kan skyldes, deres eksotiske look med boblerne, farverne, konsistensen og smagen. Samtidig er de også blevet promoveret meget på de sociale medier. Det er medier såsom Tiktok, Instagram og andre iscenesættelses medier. Teknikken bag brygningen er ikke helt lige så simpel som ved traditionel te, men det er bestemt værd at komme i gang med. Her følger en guide til, hvordan du laver den bedste bubble tea:

1. Start med at blande din te efter ønske – der findes et utal af forskellige smagskombinationer.

2. Varm mælken op – sørg for at mælken ikke koger, da dette kan ødelægge smagen af din drik. Hvis du er laktoseintolerant, kan du bruge en plantebaseret mælkeerstatning i stedet for.

3. Tilsæt tapioka-boblerne til din drik – de fleste butikker vil have boblerne på lager, men hvis ikke, kan du finde dem online.