Kvalitets champagne som kan nydes verden over

Kvalitets champagne som kan nydes verden over

Champagne er en mousserende vin, der produceres i Champagne-regionen i Frankrig. Den er lavet af en blanding af forskellige druesorter og er kendt for sin karakteristiske smag. Dom Pérignon var en benediktinermunk, som er krediteret for at have forbedret kvaliteten af champagne. Det gjorde han ved at eksperimentere med at blande vine fra forskellige vinmarker og forskellige druesorter. Dette skabte et bedre produkt, end man tidligere havde kendt. I dag nydes champagne over hele verden og forbindes med festligheder og særlige lejligheder. Se det store udvalg af champagne og find din næste gennem jyskvin.

Masser af muligheder for at finde den rette champagne

Champagne er en region i det nordlige Frankrig, ca. 125 km vest for Paris. Navnet Champagne er afledt af det franske “campagne”, der betyder “ude på landet”. I løbet af det 18. og 19. århundrede blev produktionsmetoderne forfinet i takt med industrialiseringen, indtil man omkring 1880 begyndte at fremstille Champagne på samme måde, som man gør i dag. Mousserende vine er normalt hvide, men kan også være rosévin.I dag fremstilles Champagne stadig ved hjælp af traditionelle metoder og er værdsat for sin unikke smag. Hvis du er på udkig efter en helt særlig mousserende vin, så er Champagne helt sikkert værd at opsøge. Sød eller tør champagne? Det er et spørgsmål, der er blevet stillet siden slutningen af 1800-tallet, hvor den første tørre champagne blev produceret. Sød champagne er ideel til dem, der kan lide en sødere vin. Hvis du kan lide din champagne til den dessertlignende side, så er en sød variant nok bedst. Søde Champagner er også gode til at kombinere med rige, krydrede retter. Tør champagne er det mere populære valg i disse dage. Hvis du foretrækker et sprødt, forfriskende glas champagne, er tørchampagne nok det, du leder efter. 

Hvordan fremstiller man en kvalitets champagne

Champagne er et beskyttet navn, der kun må anvendes for mousserende vine fra Champagne-distriktet, som er fremstillet efter Champagne-metoden. Champagneproducenterne har fået forbudt betegnelsen Méthode Champenoise for andre mousserende vine for at undgå, at navnet Champagne bliver udvandet. Producenter, der fremstiller mousserende vin efter denne metode uden for Champagne-distriktet, skal i stedet bruge betegnelsen Méthode traditionnelle. Det betyder, at hvis du ser en flaske mousserende vin med betegnelsen Champagne, kan du være sikker på, at den kommer fra Champagneområdet i Frankrig og er fremstillet efter den traditionelle Champagne-metode. Champagne fremstilles ved at underkaste en vin en anden gæring på flaske. Dette gøres simpelthen ved at aftappe en normal vin (typisk hvidvin) og tilsætte en blanding af sukker og gær. Flasken forsegles derefter – og gæren begynder sandsynligvis at omdanne sukkeret til alkohol, som på grund af de forseglede forhold vil skabe de berømte bobler. Alkoholprocenten vil da naturligvis også blive øget, hvorfor det på forhånd er vigtigt, at vinen ikke har haft en for høj alkoholprocent inden anden gæring.