Udstyr til din træning som cykelrytter

Udstyr til din træning som cykelrytter

Er du blevet inspireret af det flotte felt i Tour de France på de danske landeveje, hvor tourrytterne har givet den maksimal gas og er fløjet forbi dig i hastig fart? Så er du ikke den eneste, der har fået lyst til at svinge dig selv i sadlen og opleve sommerlandet fra cyklens perspektiv. Det er en skøn sport, fordi den både giver meget socialt og den også giver god motion til hele kroppen samtidig med, at du oplever det smukke og varierede landskab i Danmark i al slags vejr. Netop vejret er noget, der kan være vigtigt som cykelrytter, hvor du kører udenfor hele året rundt. Her er det ekstra vigtigt, at du er vel ekvipereret med cykeltøj, der passer til årstiden og dit træningsbehov. Læs med her og bliv klogere på netop tøjet til cyklingen. 

En varm og vindtæt cykeljakke 

Hvorfor skal du have en god cykeljakke? Det skal du, fordi en cykeljakke både er vindtæt, regntæt og har termofunktion, så du kan holde varmen om vinteren. De fås både med korte ærmer og lange ærmer, alt efter vejret og årstiden og derudover er de tætsiddende og fås i forskellige størrelser og pasformer. En cykeljakke er et must, når det regner, fordi du dermed undgår at blive våd og skal køre mange kilometer endnu, inden du kan skifte cyklen ud med sofaen. En god cykeljakke er også essentiel i forhold til kraftig vind, så den fungerer som en windbreaker jakke, hvor du ikke får den kolde luft ind på kroppen. Samtidig kan du finde nogle med termofunktion, hvor du kan holde varmen, når du cykler i kulde, i sne og i slud. Alt sammen noget der gør, at du passer godt på din krop under træningen og giver den optimal støtte til de hårde fysiske aktiviteter. 

Gode cykelbukser

Et par gode cykelbukser er essentielle i kombination med din cykeljakke, fordi de passer godt på dine inderlår og skridt. Du sidder mange timer på sadlen og dette kan give nogle meget smertefulde sår på huden, hvis du ikke skåner dem mod de gnidninger, der hele tiden finder sted under cyklingen. Dermed er et par cykelbukser, der er polstrede godt i skridtet helt uundværlige for, at du får en god oplevelse under cyklingen. De kan fås i forskellige størrelser og med korte eller længere ben, alt efter årstiden. Hvis det er koldt og regner, skal du vælge et par lange cykelbukser, der går helt ned til cykelskoene, mens ved sommer og forår, er det dejligt med frie underben og her kan et par korte, men velpolstrede cykelbukser være ideelle. 

En god hjelm

Man har jo set, hvordan det går hårdt for sig, når cykelrytterne giver den gas på landevejen og her er det vigtigt med en god hjelm. Den er din sikkerhed for hovedet, og for, at du kommer godt i gennem træningen, også hvis det er glat på vejene. Der findes efterhånden mange sikkerhedshjelme, der også er komfortable at bære under træningen og som passer på mål til dit hoved. Rigtig god tour.