Tyrolertøj, høj musik og øl så det batter!

Tyrolertøj, høj musik og øl så det batter!

nyt indlæg

Visse temafester har det særlige ved sig at de er genkendelige på lang afstand. Ser vi folk klædt ud som cowboys, indianere og lignende, så er det en fest med et westerntema. Er det i stedet spøgelser, monstre og uhyggelige væsner, så er det en halloween fest.  

Begge af den slags fester kræver en form for kreativitet indenfor madanretning og kostumer, og sådan er det med mange af den form for arrangementer. Dog kender vi til en særlig temafest som ikke går så meget op i kreative nytolkninger, men holder fast i nogle særlige traditioner. 

Fra midten af september til start oktober 

Hvor oktoberfest måske skiller sig ud fra de klassiske temafester, er at det ikke er et kort endagsarrangement. Samtidig er der ikke nogle særlige tolkninger på mad, pynt eller kostumer. Kostumerne til en oktoberfest er det kendte tyrolertøj. Skjorter, lederhosen og tyrolerhatten på mændene og for kvinderne er det blusen, den bavarianske tyrolerkjole også lange hvide strømper.  

Menuen til en oktoberfest er ligeså en fast tradition. Du kender med sikkerhed billederne fra gamle oktoberfester, hvor en kvinde står med otte kæmpe ølkrus og et stort smil. Der er en liter øl i krusene, og skønt man kan bestille mindre størrelser, så man ikke får den dovne og kedelige bund-sjat, så føles de store mere rigtige. 

Til øllet vil man oftest få noget grillmad. Det kan være store pølser, kyllingelår, svineskank m.m. Der er med andre ord let grillmad, store øl og en form for dresscode som inkluderer gæsterne i teltet. Det er med til at sætte begyndelsen for hele det liv der er omkring oktoberfesten, for der er meget mere til det end blot mad, drikke og udklædning. 

Spar op og hav penge på lommen 

Oktoberfest kan godt kræve at du har lidt penge på lommen. 1 liter øl koster naturligvis noget, og den øl kommer ikke til at holde hele aftenen igennem. Her er det godt at tænke på alt det liv der også er ved at deltage i oktoberfester. 

Med musikken fra enten et live band eller en udvalgt afspilningsliste, så kommer der en stemning. Du forestiller dig måske musik som du kender det fra normale fester, men det er ikke tilfældet her. Til normale fester vil musik være baggrundsstøj medmindre man befinder sig på dansegulvet. Til en oktoberfest kan musikken medføre at folk stiller sig på bænken ved siden af dig, slynger en arm om dig og hurtigt er du med i det liv som holder festen i gang.  

Fordi der er sådan et højt humør, så gør det ikke det store at du ikke har råd til at drikke dig i hegnet. Du er kommet til oktoberfest for at opleve alt det som det indebærer at være til oktoberfest, og her vil det være en skam at negligere det en tur i hegnet.