Sådan finder du den helt rigtige seng

Sådan finder du den helt rigtige seng

nyt indlæg

Er du en af de mange danskere, der tit ligger søvnløs om natten? Det kan skyldes, at din seng simpelthen ikke, er den rigtige. Flere forskellige faktorer spiller ind i, om du sover godt i din seng. Hvis du gerne vil lære mere om, hvordan du finder den helt rigtige seng, og hvor du kan finde den, så skal du bare læse videre! 

Sådan skal du ligge i din nye seng 

At finde den perfekte seng kan være en svær omgang. Senge, og hvad de tilbyder, varierer meget. Derfor kan du med fordel finde din seng hos sengespecialisten.dk, hvor du desuden kan få kvalificeret rådgivning.  

For at ligge bedst i din seng, skal din rygsøjle være lige og ikke forvredet, mens du sover. Det sikrer du ved at få en seng, der støtter i skuldre og hofter, så din lænd ikke løfter sig fra sengen. Hvis du kan få en hånd under din lænd, når du ligger i sengen, så skal du have en anden madras, for så støtter den ikke din krop rigtigt, og så bruger du unødvendig energi i løbet af natten på at holde din lænd spændt.  

Vælg den rigtige størrelse 

Både sengens længde og bredde har betydning for din nattesøvn. Længden er især en væsentlig faktor for dig, der er højere end gennemsnittet. De gennemsnitlige senge er nemlig 200cm lange, og der er da intet værre, end at have fødderne til at hænge ud over sengekanten. Derfor anbefales det, at du ligger ca. 20 cm til din højde, når du skal vælge længden af din seng.  

Bredden afhænger meget af, hvor mange der skal bruge sengen. Hvis sengen kun er til dig, så kan du spare nogle penge på at købe en mindre seng, der fx er 120cm. Hvis I derimod er to, der skal bruge sengen, så skal den mindst være 140cm, hvis ikke 160. Det kommer an på, hvor meget plads I gerne vil have, når I sover.  

Den magiske topmadras 

Madrassen er ikke den eneste vigtige ting, du skal vælge, når du kigger på senge. Topmadrassen er mindst lige så vigtig, hvis ikke mere! Som navnet antyder, så ligger den ovenpå den egentlige madras, og det er derfor også den, du sover på. Derfor er det vigtigt, at du vælger den helt rigtige topmadras, der giver dig den helt rigtige komfort.  

Når du skal købe topmadras, så skal du kigge på de forskellige materialer og hårdheder alt efter dine behov. Topmadrasser fås i både kølende og opvarmende varianter, så her er det vigtigt, at du forholder dig til, om du sveder eller fryser om natten.  

Hårdheden afhænger fuldstændig af præference, altså om du bedst kan lide en blød eller hård madras. 

Hvis du synes, det hele virker uoverskueligt, så kan du få hjælp inde på sengespecialisten.dk, hvor der sidder kvalificerede medarbejdere, der kan hjælpe dig med at finde den helt rigtige seng til dine behov. Du kan desuden finde gode råd og guides om alt fra topmadrasser til hovedpuder.  

Følg linket længere oppe for at finde din helt perfekte seng allerede i dag!