Nyt kæledyr: Fuglesang og masser af farver

Nyt kæledyr: Fuglesang og masser af farver

nyt indlæg

Alle kan fra tid til anden gå med en mærkelig følelse af ensomhed. Behovet for et kæledyr kan stige også selvom dyret måske mere skal give en stemning end et fysisk nærvær. Er rummet stille og livløst når man kommer hjem, så kan man synke ned i en ensomhed. Kæledyr – om det er hunde og katte eller marsvin og fugle – vil byde en velkommen hjem med en særlig glæde.  

Den glæde vil dræbe den stilhed og tomhed som fører til ensomheden, men at finde frem til hvilket dyr, som kan opfylde ens behov, den er svær. 

Plads, arbejde og behov 

Nogle af de ting du skal overveje, er hvor meget plads du har. Overvejer du at anskaffe dig en fugl, så skal du også sætte dig ind i hvilket fuglebur der vil være sundt for fuglen. Et fuglebur kræver plads ligesom et hamsterbur, et akvarium og andet. Forskellen på fuglebure og akvarier er dog at du kan have din fugl ude fra buret. 

Vælger du at have en fugl der er delvist ude og flyve i stuen, så er det ikke nødvendigt for dig at have et kæmpe fuglebur. Så vil du kunne nøjes med et, som har en mellem eller en lille størrelse der blot står ovre i hjørnet med frø og vand. Buret går hen og bliver en slags base for fuglen, hvor den vil kunne sove og befinde sig i dagtimerne, mens du er på arbejde, også naturligvis når du går i seng.  

Det er et spørgsmål om behov. Fuglene har naturligvis et behov for få basket med vingerne. Hvis du har behovet for at fuglen sidder inde i sit bur hele tiden, så kræver det hurtigere et større fuglebur, end hvis den kunne komme ud og flyve i stuen.  

Størrelsen på dit fuglebur er også vigtigt når det kommer til rengøring. Det problem vil du også opleve hvis du skal have fisk. Hvis du ikke kan nå omkring hjørner og kroge i dyrenes terræn, så kan det blive ægte bakteriebomber som gør dyrene syge. For slet ikke at tale om vægten. Har du tendens til dårlig ryg, så vil et stort og tungt fuglebur kun bringe dig pine og besvær. 

Lydniveau og socialt behov 

Noget du bestemt også skal tænke på, er dyret selv. Dyr kan ligesom os mennesker, komme til at føle sig ensomme. Her vil det være vigtigt at du sætter dig ind i hvilke behov en fugl har. Er du ikke en der skal være for social med fuglen, så kan du overveje om der skal være flere fugle i fugleburet, så de har hinanden at snakke med. 

Er du selv lydsensitiv, så skal du overveje hvor meget fuglene selv kan larme. Der er massere af smukke og rolige fugle, som kan klare sig med lidt stille musik, en samtalepartner og ikke så meget plads. Hvis fuglene trives i det miljø du giver dem, så vil de også være nemmere for dig at have med at gøre. Så det er hvad du vælger.