Nærhed og læring går hånd i hånd

Nærhed og læring går hånd i hånd

I en småbørnsfamilie er der nok at se til. Mor og far skal på arbejde, børnene i institution og bagefter er der indkøb, huslige pligter, madlavning, osv. osv. Tiden med børnene er sparsom, selv om det er den, der er allervigtigst. De fleste forældre synes ikke, der er nok tid til at sætte sig med barnet og læse, bygge togbane, lege med klodser eller hvad det nu måtte være, der fanger barnet. Samtidig har de dårlig samvittighed, når de skal lave huslige pligter og vælger måske at inddrage TV eller iPad som underholdning for barnet.

Husk på at for barnet handler det ikke så meget om, hvad I laver, men om at det har din fulde opmærksomhed. Og ved at inddrage barnet, kan alle gøremål gøres til en leg, læs mere her https://hemmingseninterior.dk/collections/laeringstarne.

Involvering af dit barn

Ved hjælp af læringstårn får du god mulighed for at inddrage dit barn noget mere i de huslige pligter. Og der er ingen tvivl om, at de vil elske dig for det, for de vil så gerne. Selvfølgelig kræver det tålmodighed og det betyder også, at madlavningen eller tøjvasken måske tager lidt længere tid, men det er det hele værd.

Skal der f.eks. laves aftensmad, kan barnet, ved hjælp af læringstårnet, følge med i hvad du laver. Du kan sagens give små opgaver også til et lille barn. Måske skal der skylles tomater, skæres agurker eller puttes diverse ingredienser op i en skål, som de sagtens kan hjælpe med, når du er lige ved siden af. Og for barnet er det præcis lige så godt, som at du sætter dig og leger med Lego. 

Når tøjet skal vaskes, kan børnene også sagtens hjælpe med at fylde og tømme vaskemaskinen og ved hjælp af læringstårnet også få lov at trykke på knapperne.

En gave for livet

Ved at involvere dit barn i de huslige pligter, som jo ikke er til at komme udenom, så giver du det en gave for livet. Barnet ved jo godt, at der er en masse opgaver, vi render og laver – de vil bare gerne være med. Og samtidig kan man få nogle rigtig gode snakke. Børnene har ofte en masse spørgsmål til hvorfor vi gør dit og dat og det giver et fantastisk nærvær og så bliver de huslige pligter heller ikke så trælse. Samtidig er der utrolig meget læring i at inddrage barnet. Både pga. de gode snakke, men motorikken, sproget og forståelse for sammenhæng mellem tanke og handling forbedres. Endelig er der jo en stor stolthed forbundet med at kunne servere aftensmad og fortælle resten af familien, at lillebror eller søster har været med til at lave den.

God samvittighed

For mor og far er der også meget at vinde ved at lade barnet være med. Den dårlige samvittighed går væk og som regel finder man ud af, at det ikke er så besværligt at lade barnet hjælpe til, som man måske troede. Selvfølgelig er det nemmere og hurtigere at gøre tingene selv og det kan også være nødvendigt en gang imellem, men glæden ved at gøre tingene sammen med sit barn er uerstattelig.