Hvordan du kan pifte væggene op i din bolig

Hvordan du kan pifte væggene op i din bolig

Det kan være, at du står og mangler inspiration til, hvordan du kan male og designe dine vægge i dit hjem. Så er det godt, at denne guide vil arbejde dig igennem visse tips og tricks, som du kan gøre brug af, til at få dine vægge til at stråle. 

Maling med kvalitet er essentielt

Når det kommer til maling i boligen generelt, så er det vigtig med maling som har kvalitet og lang holdbarhed, samt besidder en god dækkeevne som ikke slider. Derfor kan du på maling.dk finde et kæmpe udvalg af flot, billig og miljøvenlig maling – find en farve som fanger din opmærksomhed, og bestil din maling hjem online med deres hurtige Express levering. 

Forberedelsen inden du påfører vægmaling

Inden du slår dig løs med din nye vægmaling, så er der et par trin, som skal følges. Først og fremmest skal der afdækkes guld og andre overflader, som du ikke ønsker maling på. Det kan være stikkontakter eller vindueskarme, som skal beskyttes. Til gulvet kan du benytte afdækningsplastik eller pap, og påføre malertape til at fastsætte det. Til minimale overflader, som stikkontakter, kan du blot benytte malertape. Efter afdækningen er det tid til primer, også kaldet grundmaling. Med grundmaling får du en længere holdbarhed på din maling, og du forhindrer også malingen i at ’’suge’’ ind i væggen. Dette step er essentielt for at malingen får en flot finish. Når du har afdækket overfladerne, og fjernet møbler og andet som kan stå i vejen, så er det tid til næste step – vægmaling!

Slå fantasien løs med din nye vægmaling

Når du har besluttet dig for, hvilken eller hvilke farver du vil benytte, så er det tid til at male. Et godt og måske indlysende tip er, at designe væggene efter værelset – det vil sige, at hvis du skal til at male et børneværelse, så kan du høre barnet om hvilken farve de ønsker deres vægge. Det kan være, at de vil have flotte figurer og dyr på væggene, så de har noget spændende og fangende at kigge på, så snart de træder ind på deres værelse. Men hvis du ikke ønsker at det er dit barn som tager styringen, så kan du vælge at give væggene en ensfarvet maling, som virker mere neutralt. Hvis du står og skal male din stue, så kan det være smart at bruge en hvid maling. Med hvid maling skaber du en masse lys i dit hjem, samt gør du stuen mere åben og velkommen. Til soveværelset kan du benytte dig af en beige farve, rå hvid eller måske en da en hel mørk tone, som mørkeblå eller endda sort – hvis du selvfølgelig er til det. På den måde giver du soveværelset en meget mere afslappende stemning, som beroliger kroppen noget mere, i stedet for en hel hvid farve. Det er helt op til dig, hvordan du vil designe og pynte dine vægge, da det kun er din fantasi, som sætter grænser.