Hav familien klar til vinterens kulde

Hav familien klar til vinterens kulde

nyt indlæg

Sommeren er ved at lægge sig for i år. Det betyder at nedtællingen til vinterens kulde og de tidlige, mørke aftener er begyndt. Tiden hvor det er koldt hele døgnet rundt, er på vej og der er det vigtigt at vi er klar. 

I denne ventetid er det at vi skal kigge efter noget godt, varmt og tykt overtøj. Men det er også vigtigt at vi husker på vores børn, som ikke nødvendigvis er lige så modstandsdygtige overfor de kolde storme som vinteren kan byde os. 

De forskellige aldre 

Vintertøj varierer meget fra alder til alder. Mens vi voksne er vant til at nøjes med vinterjakken og potentielt nogle overtræksbukser, så behøves det ikke at være tilfældet for børn. Nogle børn foretrækker for eksempel kombinationen af bukser og jakke; det vi kender som flyverdragten. 

Flyverdragten er let fordi den samler begge dele i et, men den har sin ulempe hvis børnene ikke selv kan tage det på. Som en enkelt genstand fylder den også mere, og her er der flere fordele ved at bruge en vinterjakke børn i stedet. En vinterjakke til børn er nem at slynge på. Så kommer der en dag i vinteren hvor man har sovet over sig, så vil man ikke skulle stresse over besværlige bukseben som delvist vender forkert. 

Men det er ikke kun vinterjakker til børn der kan skille os i alder. Huen og halstørklædet er ikke noget man ser på alle børn. Mange børn gør brug af elefanthuen og den er også smart. Udover at den dækker ørerne og hovedet, så dækker den også ansigtet fra den bidende kulde der nogle gange kan rive i kinderne. Visse elefanthuer går ligeledes ned og dækker ved halsen. Sørg for at vinterjakken er godt lynet til så vil børnene være dækket lige så godt som brugte de tophue og halstørklæde. 

Den gode vinterjakke til børn 

Et svært spørgsmål kan dog være hvad der udgør en god vinterjakke til børn? Særligt når det kommer til børn kan det her være et svært spørgsmål. Man har måske et ønske om at børnene selv kan lukke den ordentligt. Ikke alle børn har det lige let ved lynlås, men designere har for længst fundet ud af at tilføje en ekstra lukning gennem velkro.  

Samtidig kan man i flere vinterjakker både til børn og voksne, finde spænder som man kan bruge til at tætte og løst lukke jakkerne. Fordi vejret vil være koldt og meget fugtigt, så er det også vigtigt at jakken både er vindtæt og vandtæt. Er den ingen af delene, så vil børnene stadig blive udsat for den intense kulde selv hvis jakken er lukket.  

Det er også vigtigt at den er tyk og foret. Kan den både holde den kolde vind ude og holde kropsvarmen inde, så børnene undgår at fryse, så har man fat i det rigtige. Problemet er at det ikke altid er noget man kan vurdere alene ud fra at kigge på en vinterjakke, så vær sikker på at jakken er prøvet før køb.