Derfor skal din nye hobby være undervandsjagt

Derfor skal din nye hobby være undervandsjagt

nyt indlæg

Undervandsjagt – også kendt som UV-jagt – er den perfekte hobby til dig, som godt kan lide at teste dine egne kræfter af og få lidt spænding ind i hverdagen. Det er, som navnet hentyder til, jagt som foregår under vandet. Det kan derfor være en god idé at have et dykkercertifikat, men UV-jagt er faktisk sidestillet med lystfiskeri. Det kræver, at du bare skal have fisketegn. 

Køb det rigtige undervandsjagt udstyr

Hvad enten du først lige er begyndt at jage undervandet eller har gjort det i langtid, har du sikkert allerede en idé om hvor vigtigt det er, at man har det rigtige undervandsjagt udstyr. 

Når man jager, bruger man ofte en harpun eller et spyd. Det er selvfølgelig vigtigt, at dette er i god kvalitet. Hvis det for eksempel ikke er skarpt nok, kan man risikere, at man bare sårer sit bytte. Det er derfor også vigtigt, at man holder sit undervandsjagt udstyr ved lige. 

Det er dog ikke kun våben, som man har brug for. Eftersom man fridykker, når man jager, har man ikke brug for iltflasker og så videre. Man har dog brug for et godt par svømmebriller og en snorkel. Det er meget lidt, som man kommer til at fange, hvis man konstant er nødt til at svømme op til overfladen for at få luft. 

Derudover er det en god idé at anskaffe sig en ordentlig våddragt, så man kan holde varmen. Som undervandsjager kan man godt risikerer, at man ikke bevæger sig meget i højt tempo. Det nytter nemlig ikke, at man skræmmer fiskene væk. 

Udover det er et par gode handsker og sokker altid en god idé. Det samme er en lommelygte og en taske, hvor man kan transportere alt sit udstyr i. Det er rigtig mange ting, som man kan vælge at købe. Se for eksempel et udvalg på https://dykker-butikken.dk/undervandsjagt, hvor man også kan leje forskelligt undervandsjagt udstyr.

Derfor er et undervandsjagt kursus en god idé 

Selvom man teknisk set er lystfisker, når man UV-jager, tilbydes der mange slags undervandsjagt kurser. Det er en helt klart en god idé at deltage i sådan et af flere årsager.

Først og fremmeste er der en masse regler, som man skal overholde. Det er for eksempel, at der er nogle, arter fisk, som man ikke må fange, da de er fredede. Man må for eksempel heller ikke jage med harpun efter at solen er gået ned. Man må dog gerne jage om natten med kniv, lasso eller lignende. Der er altså mange regler, og de kan godt være lidt svære at finde rundt i. 

Derudover UV-jagt faktisk ikke helt nemt. Med et basis undervandsjagt kursus vil man lære meget om de forskellige redskaber, samt de grundlæggende jagtteknikker. Mange beskriver UV-jagt som en slags flow. Det er en vis rytme, hvor man helt glemmer tid og sted. Det er vigtigt, at man, når man jager, ikke skræmmer alle fiskene væk med forkerte svømme- eller jagtteknikker.