Bæredygtigt badetøj

Bæredygtigt badetøj

nyt indlæg

Jep, du læste rigtigt. Badetøj er måske ikke lige det første du tænker på når du handler bæredygtigt. Ikke desto mindre kan du her få inspiration og købe lækkert miljøvenligt badetøj: http://underprotection.dk/collections/swimwearunderprotection.dk/collections/swimwear. Hvorfor ikke tage skridtet fuldt ud og forsøge at handle alt hvad du skal bruge, så bæredygtigt som muligt? Bæredygtigt badetøj er bare et eksempel. Undertøj, cowboybukser, stole, skåle og håndtasker, faktisk alt kan købes med bæredygtighed i tankerne. 

Bæredygtighed, den nye trend 

Mode og trends har det med at skifte som vinden blæser. Miljøbevidsthed og bæredygtighed er ikke bare en lunefuld mode, der skifter inden ugen er omme. Bæredygtighed er en nødvendig trend. Det er en holdning til vores måde at bruge jordens resurser på, som er helt nødvendig. Bæredygtigt badetøj og alt andet hvad du kan købe med den tanke går aldrig af mode igen. Det er den eneste trend som kommer til at overleve alle andre trends. Alene fordi det er både sund fornuft og absolut nødvendigt. At være snusfornuftig har en lidt nedladende klang. Det er i orden at være fornuftig, men snusfornuftig er lige i overkanten. Den bæredygtige trend gør op med den tanke. Fra nu af er vi alle nødt til at være snusfornuftige, når vi handler. Ligegyldigt hvad det er vi påtænker at købe bliver vi nødt til at tænke os grundigt om. 

Bæredygtighed eller sparsommelighed 

Bæredygtighed kan godt sammenlignes med snusfornuft eller sparsommelighed. Der er ikke noget galt i at passe lidt på sine penge og ikke bare falde for alle fristelser. Det samme gælder bæredygtighed. En plasticpose kan bruges et par gange. Sidste gang kan den bruges som affaldspose. En mulepose i stof kan bruges hundrede gange. Den kan komme i vaskemaskinen hvis den bliver alt for snavset og så kan den bruges hundrede gange igen. Det samme gælder alle de små beholdere du køber. Tunsalat, oliven og soltørrede tomater kommer oftest i en lille plastikbeholder. Den kan vaskes sammen med den øvrige opvask og bruges igen. Du kan bruge den til at fryse små madrester, som det ville være træls bare at smide ud. de kan også bruges til at opbevare dimser og dutter i. Bæredygtighed er en nødvendighed. Sparsommelighed er bare at tænke bæredygtigt hele vejen igennem. Hvorfor smide noget ud, der stadig kan bruges til et nyt formål? 

Bæredygtighed i alt hvad du køber 

Bæredygtigt badetøj er bare et eksempel på noget du kan tænke bæredygtigt. Næste gang du skal købe undertøj, kan du gore det samme. Undersøg hvor du kan finde undertøj som enten er fremstillet af genanvendelige materialer, eller i det mindste med omtanke i produktionen. Det samme gælder din øvrige garderobe. Men hvorfor stoppe ved beklædning? Når du køber møbler kan du med fordel kigge i en genbrugsbutik. Måske er møblet ikke i tip top stand, men en lokal møbelsnedker vil helt sikkert gerne få det til at fremstå som nyt. På den måde sparer du miljøet for en ny produktion og støtter en lokal håndværker på samme tid. I langt de fleste tilfælde har du også fået et billigere møbel, end hvis du købte et helt nyt.